Jak se liší divocí holubi od domácích?

Divocí holubi. Velmi zajímaví, krásní a velmi tajní zástupci
polní a lesní zvěř. Přestože se vyskytují v lese, nejsou často k vidění
tito tajní ptáci. Pokud tedy nenarazíte na jejich trvalé přenocování
Holuby můžete schovat večer, když se chystají nocovat. holub hřivnáč,
Vityuten, hrdlička – to jsou hlavní jména divokých holubů. První dva jsou větší

velikosti se zpravidla nacházejí ve smíšených lesích, preferují husté, listnaté
dubové koruny. Jejich vrkáním, jehož zvuk vychází právě z hustých větví,
můžete vidět a vidět tyto krásné ptáky. Zde je reprezentativnější pohled
holubi – hrdličky – dávají přednost polím, mlázím, dokonce i městským
parky. Tohoto roztomilého ptáčka často potkáte na velmi přeplněných místech.

I díky svému mládí a nezkušenosti může být hrdlička zaměněna za holuba domácího –
je podobný a vyskytuje se častěji na hlučných místech. Ale pokud stále opatrně
Když se podíváte blíže, hrdlička je stále jiná než holub domácí. Za prvé
let – rychlý, přímý let tohoto divokého holuba je nápadně odlišný
z domácího letu. Domácí mazlíčci létají náhodně, různými směry, žádný nemají

přísná přímost letu. A samozřejmě, holub domácí je v rychlosti mnohem rychlejší
za divokou zaostává. Za druhé, domácí holubi zpravidla létají v hejnech, někdy
velmi významné. Hrdlička většinou létá sama, ve velkých hejnech těchto
holubi se neztratí. Snad v malých hejnech dvou nebo tří holubů. Více takových
Holubi se liší vzhledem, vzhledem, opeřením. Želva je velmi elegantní,

sestavené, kompaktní ve struktuře a velmi krásné.
A samozřejmě charakteristická čelenka na krku tohoto zástupce divokých holubů.
No a doma je tam všechno jinak – vzhled, let i zvyky. Rozhodně,
Je možné zaměnit holuba domácího za divokého. Navíc někde na lesní mýtině
nebo na poli sousedícím s lesem. Kdysi dávno jsem střílel do takového hejna obou

kmeny. Pravda, viděl jsem naprosto dobře, že byli domestikovaní, ne divocí. Ale nemohl jsem odolat
udělal dublet. A nic. Pak se ukázalo, že tito holubi chutnají absolutně nic,
jedlý. Ale tohle byla výjimka. Už jsem ty holuby nestřílel. A tady
lov divokých holubů je velmi zajímavý, ale není snadný. Holub je velmi
opatrný pták, nikdy vás nepustí příliš blízko. Proto je to nutné

READ
Jak správně sušit okvětní lístky růží, aby neztratily barvu?

přemýšlet o tom, že něco vymyslí. Od dětství, když jsem se toulal po polích, všiml jsem si holubů,
hlavně hrdličky, rády sedí a tráví čas na drátech
přenos síly A pole jsou vždy plná těchto elektrických vedení.
A pokud čára vede přes pole, mezi nízkými stromy a keři, přibližte se
holubů a udělat úspěšný výstřel je docela možné. Což jsem dělal opakovaně

pole. Musel jsem sledovat holuby z vrcholu lesní nebo hasičské věže. S tím
jsou vidět výšky, pole a elektrické vedení. A podél celé linie, od sloupu ke sloupku,
Na drátech sedí mnoho holubů. Pod dráty jsou pole, holiny, keře,
stromy, to je ono. To je přesně to, co potřebujete k lovu divokých holubů. To je zajímavý lov.
Jde se pomalu po poli, počasí je výborné, teplo. Lehce oblečená, protože je pořád venku

teplý srpen nebo září. Jděte se podívat na dráty. Pokud si všimnete z dálky
holubi sedící na drátech, to je začátek lovu. Hledej keře, nízké stromy,
roklí, využijte všechny skryté oblasti oblasti. A krůček po krůčku se přibližovat k zamýšlenému cíli –
k osamělému sedícímu holubovi nebo k hejnu je na drátě také několik ptáků.
Cestou při takovém lovu můžete vyděsit koroptve, křepelky a dokonce i tetřívka.

Potkat můžete i zajíce – běžného obyvatele našich polí. A pokud je sezóna otevřená, tak
Můžete střílet i šikmo. Pravda, střelba na holuba je pro zajíce příliš malá, ale změna
je nepravděpodobné, že by se náboj objevil včas. Pokud ale zajíc odejde bez výstřelu, pak uteče
docela málo a. většinou sedí. Sto, dvě stě metrů daleko. Ale v terénu, když
plné rostlin, když sklizeň ještě není sklizena, je těžké si všimnout zajíce. Další věc

v zimě. Rozběhne se trochu šikmo dozadu a posadí se. A to vše na očích. Dobré v takových případech
maličkost. Na zajíce stačí střílet ze sta nebo dvou set metrů. Ale. odkud je ta maličkost?
Ano, a tato metoda byla vždy zakázána. Ale žádný zákon jsme neporušili. Ale jsem trochu
se odchýlil od holubího tématu. Speciálně, zvlášť, pro divoké holuby většinou ne
lov. Loví více koroptve, křepelky a po cestě i holuby. Když

READ
Jaký je rozdíl mezi červenými a zelenými jalapenos?

potkávají se cestou. Ale marně. Velkolepá, ušlechtilá zvěř divocí holubi.
A samotný lov, lstivě, v záloze, je velmi zajímavý a atraktivní. A co
zvláště důležité je, že lov je jednoduchý, není obtížný, za teplého počasí, na velkolepém,
rozlehlá pole a pláně téměř po celé zemi.

Divocí a hřivnáči jsou běžnými zástupci ptáků, kteří zaplňují nejen lesní plochy, ale i městské ulice, hřiště a hřiště. Milují je děti i dospělí pro jejich laskavou povahu a mimořádnou krásu. Na světě existuje mnoho druhů, ale mezi nimi je několik nejběžnějších a neobvyklých.

Vlastnosti lesních a divokých holubů

V mnoha náboženstvích je holubice považována za posvátnou bytost – podle Bible to byl právě tento pták, který Noema upozornil na blízkost země, v islámu existuje přesvědčení, že holubice přinesla Mohamedovi vodu v zobáku. U nás je symbolem míru, v minulých staletích plnila holubice roli pošťáka. Můžete mluvit o tomto ad infinitum, ale jaká je zvláštnost tohoto plemene ptáků, stojí za to porozumět podrobněji.

Jedná se o oddělení ptáků z rodiny holubů. K dnešnímu dni existuje více než 290 odrůd. Jsou mezi nimi divoké, lesní, exotické i okrasné druhy. Na rozdíl od domestikovaných plemen si ptáci žijící ve volné přírodě nevytvářejí hnízda v blízkosti lidských obydlí. Vitye se provádí na útesech nádrží, ve skalách atd. Hnízdění se provádí koloniálně. Každý pár inkubuje až 3 vejce.

  • K vytvoření páru musí samec nejprve postavit hnízdo. Právě odtud k sobě láká samici aktivním vrkáním. A jen někdy podniká aktuální výpady směrem k ženám. Přitom intenzivně mává křídly, roztahuje nádherný ocas a provádí klouzavý let dolů, což znamená přímou výzvu.
  • Proces dvoření se holubům je považován za obtížný: samec, vrkání, krouží kolem dívky, načež se začnou líbat (hladit se navzájem zobáky a krkem). začíná od poloviny února nebo března v závislosti na klimatických podmínkách.
  • Oba partneři inkubují vajíčka maximálně 18 dní.
  • Holubí mláďata nejsou hlasitá, ale syčí.
  • Počet mláďat za sezónu u jednoho páru dosahuje pěti.
  • Ke krmení novorozených holubů se používá mléko vylučované samicemi a samci. Má bílo-žlutý odstín, hustou konzistenci a mnoho užitečných látek.
READ
Je možné pěstovat rakytník doma?

Neobvyklé schopnosti holubovitých ptáků:

  • vynikající paměť – pták si dokáže zapamatovat více než 700 obrázků;
  • nepřekonatelný sluch: spodní – do 10 Hz, horní – 12 000 Hz;
  • schopnost rozlišovat předměty a oddělovat umělé od přirozené;
  • schopnost slyšet infrazvuky;
  • předvídání změn povětrnostních podmínek a katastrof (přírodního původu);
  • kůže rozlišuje světlo od tmy;
  • zrak – holub vidí jen to, co v danou chvíli potřebuje (oční bulva se nachází ve většině lebky).

Ještě v minulém století objevil vědec Frost B. úžasný vztah mezi chůzí holubů a jejich zrakovými schopnostmi. Ukazuje se, že jakési kývání hlavou stabilizuje obraz – při vytažení hlavy dopředu se okolí zafixuje.

Druhy holubů hřivnáčů

Holubi hřivnáči se neliší ve velkých velikostech – jejich maximální hmotnost je 650 gramů a minimum je pouze 200 gramů. Tělo je svalnaté a aerodynamické, zobák je špičatý a hlava je malá. Jsou odolné a schopné létat na velké vzdálenosti. Hlavním tónem lesních zástupců fauny je šedá a okrová. Existuje jich obrovské množství druhů, ale v našich zeměpisných šířkách se nejčastěji vyskytuje holub hřivnáč a clintukh.

Vyakhir

Jasný zástupce velkých holubů hřivnáčů. Další jméno je vityuten.

  • hmotnost – 650-700 gramů;
  • délka těla – maximálně 45 cm;
  • ocas – 17 cm;
  • máchá křídly o 70-80 cm, což způsobuje praskání;
  • peří – modrošedé;
  • podél hřbetu vede hnědý pruh;
  • oblast krku a hlavy je šedočervená;
  • cere, zobák – růžový se žlutavým nádechem na špičce;
  • mezi ženou a mužem nejsou žádné rozdíly;
  • stanoviště – jehličnaté, listnaté a smíšené lesy;
  • hlavní potravou jsou ořechy, žaludy, semena, obilí;
  • při migraci se zdržují v hejnu, načež se rozpadnou na páry;

Více informací o tomto druhu holubů je napsáno zde.

Clintuh

Jedná se o odrůdu, která má opeření s namodralým nádechem. Krk je jakoby posetý malachitem a křídla jsou absolutně šedá. Zvláštní pozornost si zaslouží ocas, který je pokryt černými pruhy.

  • samec je větší než samice, jeho hmotnost dosahuje až 365 gramů a její – 280-290 g;
  • délka těla 35 cm;
  • rozpětí křídel – maximálně 70 cm;
  • ocas je zkrácen;
  • místo bydliště – lesní houštiny (upřednostňuje stromy s dutinami);
  • na klimatických podmínkách nezáleží, takže clintukh žije jak na Sibiři, tak v Africe.
READ
Jak připravit semínka feferonky pro výsadbu?

Druhy divokých holubů

Lidé denně potkávají divoké holuby v ulicích města. Ale navzdory úzkému vztahu ptáků s lidmi ve dne, zařizují hnízda daleko od lidí. Mnoho zástupců se dá ochočit, protože se snadno přizpůsobí holubinkám.

Nejběžnější druh divokých holubů. Jméno ptáka označuje barvu. Upřednostňuje se sedavý způsob života, ale v případě nebezpečí mohou odletět do jiné oblasti. Další jméno je sisar.

Hlavní rozdíly od ostatních plemen:

  • délka křídel muže dosahuje 22 cm, ženy – 21,5 cm;
  • v rozpětí křídel – od 50 do 67 cm;
  • délka těla je od 29 do 36 cm;
  • hmotnost – 260-380 gramů;
  • peří – husté a husté, slabě připojené ke kůži;
  • stanoviště – podkroví, střechy domů, ve volné přírodě – husté houštiny stromů;
  • Strava se skládá ze semen zeleniny a obilovin.

Ve volné přírodě jsou preferovány houštiny, ve městě – střechy domů. Délka dospělce je 36-37 cm, barva peří je šedostříbrná, s nádechem pod vlivem slunečního záření. Křídelní část má černý okraj, zadní část hlavy je nazelenalá, oči jsou převážně fialové nebo červené.

Rocky

Toto plemeno zcela připomíná Cesara. Hlavním rozdílem je smolně černá barva zobáku, světlý ocas a menší velikost. Preferuje život výhradně ve skalnatých oblastech.

Běloprsý

Právě toto plemeno využívalo lidstvo jako pošťáka. Je zcela podobný holubu skalnímu, ale s bělavým prsem. Vlastnost – maximální rychlost letu – 70 km/h.

Turtledove

Hrdlička preferuje lesy a stepi. Žije ve volné přírodě a v ulicích města. Největší délka tele je 27 cm a hmotnost je pouze 200-250 gramů. Obecný název je smějící se pták. Je to dáno tím, že zpěv holubice lze zaměnit s lidským smíchem.

Existuje mnoho odrůd, ale musíte věnovat zvláštní pozornost následujícím typům:

  • hrdlička krátkoocasá preferuje teplé země. Vyznačuje se délkou těla pouze 22 cm, z toho ocas 8-9 cm Barva je hnědočervená, krk šedomodrý.
  • Hrdlička hrdlička váží pouhých 120 gramů, vypadá jako divoký holub, ale její tělo je velmi půvabné. Zbarvení je pestré, objevují se červené a hnědé skvrny. Snadno se přizpůsobí jakýmkoli klimatickým podmínkám. Žije v křoví, na stromech, v blízkosti otevřených vodních ploch. Vlastnost – rychle létá a běhá po zemi.
  • Prstencová odrůda se člověka nebojí, a proto staví hnízda v lidských obydlích. Peří je šedohnědé, ale prsa a krk mají narůžovělý odstín. Když jedinec dosáhne dospělosti, vytvoří se na krku bílý polokroužek.
  • Želva velká sibiřská. Vzhledově podobná želvě obecné, ale mnohem větší. Liší se migračním způsobem života.
READ
Jaké rostliny lze krmit jódem?

Sibiřská (velká) holubice

Exotičtí divocí holubi

Divocí holubi exotických druhů žijí v nejrůznějších zemích. Existuje mnoho jejich plemen, vyznačují se jedinečnou barvou, strukturou a opeřením.

dvoubarevná ovocná

Jedná se o velkého holuba, jehož hmotnost je 510 gramů. Délka plemene je 40-42 cm, rozpětí křídel je 45 cm.Název “ovocný” pochází ze stravy – pták preferuje ovoce a ořechy.

Hlavním tónem je bílá, která je na ocase a křídlech orámována černou barvou. Zobák je šedomodrý, nohy šedavé.

vějířové ložisko korunované

Velmi velké plemeno, jehož hmotnost dosahuje až 3 a půl kilogramu, ale průměrné hodnoty jsou 2-2,5 kg. Délka těla je přitom 70-80 cm.Má rád vysokou vlhkost, proto preferuje mokřady a ságové lesy.

Strava se skládá z ovoce, bobulí, semen. Holubice dostala své jméno díky přítomnosti jakéhosi hřebene, který připomíná korunu. V závislosti na náladě se chomáč rozvine jako vějíř a dělá pohyby. Charakteristické znaky: zaoblený dlouhý a široký ocas.

Spinifex

Plemeno preferuje skalnatý terén a nízké lesní oblasti, protože žije na půdě. Váží pouze 100-120 gramů, tělo má délku 21-24 cm.Živí se převážně semeny.

Treron vernans

Stanoviště – tropy, subtropy, horské lesy, mangové houštiny. Má rád vlhké klima, jí bobule a ovoce. Maximální délka ptáka je 28-30 cm.Vzácné plemeno podléhající vyhynutí.

Nařasený

Jedná se o neobyčejně krásného exotického holuba, který žije v divoké džungli a na neobydlených ostrovech. Patří k predátorům, protože kromě plodů stromů a semen jí i bezobratlé zástupce fauny. Preferuje suchozemský způsob života, křídla jsou špatně vyvinutá. Je na seznamu ohrožených.

Rate article
Add a comment

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: